Президентът на САЩ Джо Байдън обсъжда кандидатурата на политолога Матю

...
 Президентът на САЩ Джо Байдън обсъжда кандидатурата на политолога Матю
Коментари Харесай

Кандидатура на Байдън разбуни ястребите в САЩ

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разисква кандидатурата на политолога Матю Рожански за поста началник на департамента за Русия в Съвета за национална сигурност, заяви порталът Axios, представен от РИА Новости.

Според събеседниците на медиите, Рожански е високо скъп в Съединените щати поради проучванията си за Русия; неговите експертни мнения постоянно се цитират в американските медии.

Въпреки това постоянно се приказва неприятно за активността на политолога. Например през 2018 година украински ученици на института „ Кенан “, ръководен от Рожански, нарекоха неговия мозъчен концерн „ несъзнателен инструмент на съветската политическа интервенция “. Наред с други неща, той разкритикува " антируската параноя в стила на Студената война " и приказва за несъразмерното потребление на наказания.

Назначаването на Рожански на поста мощно тормози последователите на силовия метод към разговора с Москва, написа Axios. По-рано Байдън акцентира значимостта на ангажирането с Русия по въпроси от общ интерес, по-специално удължаването на контракта СТАРТ III и поканата за Путин на виртуалната среща на върха по въпросите на климата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР